Lesions peu

Valorem, tractem i diagnostiquem totes les patologies del peu. Les més freqüents poden ser:


Person Holding Black Tablet Computer

-Onicocriptosi. Són les conegudes com a ungles encarnades, ungles, voltadits, panadís.. Es poden tractar de diferents maneres, amb una quiropòdia o una petita cirurgia ambulatòria per tractar de manera definitiva el problema.

-Berrugues plantars. Les berrugues plantars són petites tumoracions benignes que surten a la planta del peu de manera més freqüent i normalment són doloroses. Són provocades per un virus (VPH). Es poden tractar mitjançant tractaments físics, càustics o quirúrgics.

-Onicomicosi. Significa fongs a les ungles. És freqüent i comença com una taca blanca o groga sota la punta d'una ungla d'un dit de la mà o del peu. A mesura que la infecció fúngica es fa més profunda, el fong pot causar decoloració i engrossiment de l'ungla, així com deteriorament a la vora d'aquesta. Pot afectar diverses ungles.

-Peu d'atleta. El peu d'atleta és una infecció molt recurrent al peu que és produïda per fongs i sol presentar afectació entre els dits del peu. Els símptomes inclouen picor, cremor i pell trencadissa i escamosa entre els dits dels peus. Això sol passar si ha trepitjat superfícies humides, com per exemple, les dutxes, les piscines i terra de vestidors.

-Dureses als peus. També coneguts per tripes, hiperqueratosi Són engrossiments de la capa més superficial del peu a causa d'un augment de cèl·lules mortes i descamades. A la nostra clínica, el podòleg t'ho eliminarà sense dolor.

-Heloma o “ull de pollastre”. Són dureses localitzades sobretot a sobre i entre els dits que són conseqüència directa del fregament o fricció per a un calçat inadequat, per una mala trepitjada o per una deformitat dels peus. Això es pot resoldre el nostre podòleg mitjançant una quiropòdia sense dolor, plantilles, silicona o com a opció definitiva, una petita cirurgia ambulatòria.

-Fascitis plantar. La fascitis plantar és la inflamació del teixit connectiu (fàscia plantar) que està situada al llarg de la part inferior del peu que connecta l'os del teu taló (calcani) amb els dits dels peus (metatarsians). La fascitis plantar sol causar dolor intens al taló, sobretot al primer pas del dia. Aquesta patologia és una de les causes més comunes del mal de taló. Sol estar provocat per una mala petjada del peu, estar moltes hores dretes, tenir un calçat inadequat, entre altres causes. La majoria de vegades es tracta amb unes plantilles personalitzades per millorar la teva petjada i així poder resoldre el dolor al taló.

Metatarsàlgia. És el dolor produït sota els metatarsians (dits del peu). Sol estar associat a una inflamació d'aquesta zona, normalment a la meitat de la planta. La causa més habitual d'aquest dolor és per una mala petjada, una morfologia del peu en especial si escau, un calçat inadequat, sobrepès, entre altres causes. Pot estar associat a callositats, dureses o “ulls de pollastre”. La majoria de vegades es tracta amb unes plantilles personalitzades amb la finalitat de millorar la teva petjada i així reduir els punts de pressió excessiu amb la finalitat d'eliminar el dolor

Esperó calcani L'esperó calcani és el creixement de l'os del taló en forma triangular o de llança que té lloc quan la fàscia plantar, és a dir, el teixit elàstic que uneix el taló amb la zona situada sota els dits del peu, es troba sotmesa a una sobrecàrrega. Aquesta calcificació del teixit similar a l'os provoca punxades i un dolor agut al taló. Aquesta patologia pot estar associada a la fascitis. La majoria de vegades es tracta amb unes plantilles personalitzades per millorar la teva petjada i així poder resoldre el dolor al taló.

-Peus plans. El peu pla és una morfologia del peu que es caracteritza per una absència de la volta plantar. Això de manera freqüent pot generar dolor a la planta del peu, turmell o genoll. És per això que requereix un estudi de la petjada per valorar si aquest peu pla requereix o no un tractament podològic per prevenir o tractar una patologia a causa d'això.

-Peus cavos. El peu cavo és un excés de la curvatura de la volta plantar. Això genera una disminució del suport plantar. Sol estar associat a dolor a la zona metatarsal, taló o fàscia plantar. És per això que requereix un estudi de la petjada per valorar si aquest peu cavo requereix o no un tractament podològic per tal de prevenir o tractar una patologia a causa d'això.

-Malaltia de sever. La malaltia de Sever és una inflamació i irritació dels cartílags de creixement del taló. El cartílag de creixement és una capa de cartílag ubicada a prop de l'extrem d'un os, on passa la major part del creixement de l'os. Aquesta malaltia és molt comú en nens de 9-14 anys. Acostuma a passar a nens que practiquen una activitat física important i sobretot en esports d'impacte. Requereix un estudi de la petjada per valorar si aquest dolor requereix un tractament podològic, en aquest cas, plantilles a mida per tal d'eliminar aquest dolor.

-Dits en arpa, mall i martell. Són aquells dits dels peus que presenten la deformitat del dit que s'ha esmentat anteriorment. Aquestes deformitats solen ser produïdes per un calçat inadequat, alteració biomecànica, component genètic, entre d'altres. Es recomana acudir al podòleg per prevenir i valorar aquesta patologia. 


Parli amb nosaltres

Us resoldrem tots els vostres dubtes, o millor planifiqueu una visita.